Поліція розслідує обставини самогубства солдата на Харківщині

22 липня 17:44

Загинув призовник 1998 року народження.

 

У місті Балаклія Харківської області наклав на себе руки солдат строкової служби, поінформував заступник прокурора Харківського гарнізону Владислав Зубко. За його словами, про трагічний випадок повідомили військовій прокуратурі.

"Інцидент зафіксовано напередодні близько 5:46. Призовник із Дніпра 1998 року народження, будучи вартовим, закрився в захисній споруді, яка перебуває на балансі військової частини, і вистрілив собі в голову з АК-47", - цитує Зубка "Укрінформ".

Поліція розслідує обставини у рамках кримінального провадження за статтею 115 (умисне вбивство) з поміткою "самогубство". У справі призначили проведення експертиз.

Нагадаємо, що у 2018 році головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомляв про те, що в середньому щотижня 2-3 військовослужбовця вчиняють самогубства. З них близько 80% мали ознаки посттравматичного синдрому.

Натомість начальник управління морально-психологічного забезпечення Міністерства оборони генерал-майор Олег Грунтковський назвав повідомлення військової прокуратури неправдивими. За його словами, кількість самогубств в армії на тому ж рівні, що й 2017 року, і не має тенденції до зростання.

Детальніше про методи реабілітації українських військовослужбовців читайте у статті Вікторії Лавренюк "Психологічна та медична реабілітація військовослужбовців: що нового в законодавстві?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".