Поліція розглядає три версії загибелі Тимчука, в тому числі вбивство

19 червня 14:10

Зараз на місці трагедії працюють слідчі.

 

Правоохоронці розглядають три версії загибелі народного депутата і координатора групи "Інформаційне опір" Дмитра Тимчука, в тому числі вбивство, необережне поводження зі зброєю, повідомив директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко у коментарі "Громадському".

Шевченко повідомив, що зараз на місці працює оперативно-слідча група.

"Це одне з трьох: або вбивство, або самогубство, або необережне поводження зі зброєю", - відповів Шевченко на запитання про версії смерті депутата.

Раніше депутат Антон Геращенко повідомив, що в Києві в середу в своєму будинку під час чищення нагородного пістолета завдав собі смертельне вогнепальне поранення Дмитро Тимчук.

Дмитро Тимчук народився 27 червня 1972 року в російському місті Чита. Його батько був офіцером радянських військ і проходив службу в Німеччині, тому Дмитро Тимчук провів там дитинство. В юності жив у Бердичеві Житомирської області. Закінчив Бердичівський політехнічний коледж, а в 1995 році - факультет військової журналістики Львівського військово-політичного училища.

У 1995−1997 роках проходив службу у військах протиповітряної оборони.

У 1997−2000 роках працював у штабі Нацгвардії України.

У 2000−2012 роках працював у різних структурних підрозділах Міноборони.

З березня 2014 року Дмитро Тимчук став координатором групи "Інформаційний спротив", яка детально висвітлювала події у Криму, російську агресію на Донбасі, сепаратистські виступи і російську диверсійну діяльність в Україні.

На позачергових виборах в Раду у 2014 році Тимчук був обраний народним депутатом за списком Народного фронту, згодом став членом парламентського Комітету з питань національної безпеки та оборони.