Поліція почала розслідування пограбування квартири Вишинського

03 червня 22:11

Адвокат заявив, що з квартири зникли документи та цінні речі главреда "РИа Новости Украина".

 

Поліція зареєструвала кримінальне провадження за фактом пограбування квартири головного редактора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, заарештованого за підозрою в державній зраді, передає УНН.

У ГУ НП Києва уточнили, що повідомлення про крадіжку надійшло о 17:00 неділі, 3 червня. Кримінальне провадження зареєстровано за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу (крадіжка).

"У даний час поліція проводить всі необхідні слідчі та розшукові дії щодо встановлення осіб, причетних до цього правопорушення", - додали в столичній поліції.

Раніше адвокат Вишинського Андрій Доманський повідомив, що з квартири його клієнта вкрали документи та цінні речі.

"У квартирі все перевернуто, всі речі розкидані", - заявив захисник.

Нагадаємо, 17 травня Херсонський міський суд обрав запобіжний захід керівнику "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському, якому оголошено підозру у державній зраді, у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

15 травня співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою АР Крим повідомили про розкриття діяльності мережі медіаструктур, підконтрольних Російській Федерації. Зокрема, провели обшуки в офісі "РИА Новости Украина" і затримали керівника видання Кирила Вишинського. Йому вручили повідомлення про підозру за статтею 111 Кримінального кодексу - державна зрада.

За даними СБУ, на проведення підривної діяльності проти України керівник агентства "РИА Новости Украина" Вишинський отримував щомісяця 53 тисячі євро. Видання публікувало матеріали, які виправдовують анексію Криму, а також на підтримку незаконних терористичних угруповань "ДНР" і "ЛНР".

Докладніше читайте у матеріалі DT.UA "Обшуки в "РИА Новости-Украина": в чому звинувачують російське агентство".