Поліція може штрафувати за "евробляхи" і має повний доступ до баз митниці – Нефедов

23 серпня 03:45

До речі, штрафи за "євробляхи" будуть досить відчутними.

 

Національна поліція України має право застосовувати штрафи для власників "євроблях" за порушення при переміщенні авто, при цьому діючи виключно у рамках законодавства, оскільки має всі необхідні поліцейським доступи до митних баз, у коментарі "УНІАН" заявив голова Державної митної служби Максим Нефьодов.

"У поліції є доступ до митних баз. Моє розуміння – так", - відповів Нефьодов журналістам на питання щодо можливості застосування поліцією штрафів до "евробляхарів".

Нагадаємо, що Закон про відтермінування штрафів за керування автомобілями на єврономерах набрав чинності 22 травня, і припускав як штрафи, таки і можливість конфіскації автомобіля. Однак депутати схвалили відстрочку штрафів для водіїв "євроблях" ще на три місяці – до 22 серпня.

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв після того, як буде сформована нова Верховна Рада, переглянути законодавство про розмитнення автомобілів на єврономерах. Про це він заявив під час візиту в Закарпатську область.

Він зазначив, що якщо в Офісі президента будуть знайдені інші інструменти відстрочки штрафів для "євробляхеров", крім законодавчих, то вони будуть задіяні, але поки він порадив водіям "потерпіти".