Поліція і СБУ затримали дев'ять членів ОЗУ, у тому числі правоохоронців

16 травня 14:59

Співробітників СБУ в Київській області перевіряють на причетність до скоєння особливо тяжких злочинів.

 

Правоохоронці затримали дев'ять членів організованого злочинного угруповання (ОЗУ), до якого входили діючі правоохоронці. Затриманих підозрюють у рекеті, вимаганні, викраденні людей у Києві та Київській області, повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, співробітники військової прокуратури, Нацполіції та Служби безпеки провели 60 обшуків, було затримано дев'ять членів ОЗУ. До складу збройного угруповання входили діючі співробітники органів внутрішніх справ і один адвокат. Співробітників СБУ в Київській області перевіряють на причетність до скоєння особливо тяжких злочинів.

"Слідством встановлено - діяльність злочинної організації координували "кримінальні авторитети", які перебувають у розшуку за вчинення злочинів проти учасників Революції Гідності", - повідомив Матіос. Він також зазначив, що обшуки тривають.

Раніше в Київській області поліція провела спецоперацію з затримання організованої злочинної групи, яка займалася розбоями і грабувала приватні будинки. Зловмисники виявилися жителями Вінницької області, серед них був чемпіон з боїв без правил. У затриманих вилучили рації, мобільники та колекцію монет.