Поліцейським, які стріляли у хлопичка, інкримінують тяжчу статтю КК

03 червня 20:44

У прокуратурі пообіцяли інкримінувати патрульним ще й групове хуліганство. За даними журналістів, після смерті дитини дії підозрюваних кваліфіковані як умисне вбивство.

 

Прокуратура додатково кваліфікувала дії співробітників патрульної поліції з Переяслав-Хмельницького, які смертельно поранили п'ятирічну дитину, як хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням вогнепальної зброї.

У прокуратурі Київської області повідомили, що 3 червня процесуальний керівник прийняв рішення доповнити повідомлення про підозру ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу, грунтуючись на результатах слідчих дій і з'ясуванням нових обставин злочину. Дана стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до семи років.

Також прокуратура збираєтся клопотати про більш суворий запобіжний захід: взяття підозрюваних під варту і відсторонення від займаних посад. Раніше у прокуратурі підготували клопотання про цілодобовий домашній арешт поліцейських.

У той же час, за даними Telegram-каналу The_Newsroom, після смерті хлопчика правоохоронці збираються змінити кваліфікацію діянь підозрюваних й інкримінувати їм умисне вбивство малолітньої дитини. Ч. 2 ст. 115 передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі або ж довічне ув'язнення.

Як повідомляють журналісти, оновлені повідомлення про підозру поліцейським вручать вранці в середу в суді, де їм обиратимуть запобіжний захід.

Як повідомлялося, 31 травня в Переяслав-Хмельницькому п'ятирічного хлопчика госпіталізували у важкому стані з вогнепальним пораненням голови. Дитину виявили на вулиці батьки і доставили його до лікарні. Медики зробили йому трепанацію, однак кулю з головного мозку витягти не змогли. 3 червня хлопчик помер, не приходячи до тями.

Спершу у поліції заявили, що хлопчик нібито послизнувся і розбив собі голову об асфальтобетонне покриття. Однак після того, як медики діагностували у дитини проникаюче кульове поранення, поліцейські провели додаткове обстеження місцевості ізнайшли гільзи від патронів Флобера, стаканчики і металеві банки. Слідчі ДБР затримали за підозрою у стрілянині по дитині двох співробітників патрульної поліції. Під час обшуку в них було вилучено патрони і зброю. Затриманим повідомили про підозру у вчиненні ненавмисного тяжкого тілесного ушкодження. Інкримінована їм ст. 128 Кримінального кодексу не передбачає покарання у вигляді позбавлення волі.