Поліцейські і нацгвардійці посилили охорону церков

12 сiчня 18:29

Посилений режим чергування пов'язаний з релігійним скандалом.

 

У зв'язку з конфліктною ситуацією між релігійними конфесіями України Національна поліція спільно з Національною гвардією перейшла на посилений режим чергування біля церковних об'єктів, повідомляє Військова частина 3029 НГУ на своїй сторінці в Facebook.

Наголошується, що з 9 січня військовослужбовці 9-го полку оперативного призначення Нацгвардії почали охороняти історико-культурний комплекс "Запорізька Січ".

"Метою служби гвардійців є недопущення скоєння актів вандалізму, підпалу та інших протиправних дій. У зв'язку з конфліктною ситуацією між релігійними конфесіями України Національна поліція спільно з гвардійцями перейшла на посилений режим чергування біля церковних об'єктів", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, на початку січня священик Української православної церкви Московського патріархату відмовився відспівувати дворічного хлопчика, який загинув через падіння на нього чоловіка, що вистрибнув з вікна. Своє рішення священнослужитель мотивував тим, що дитину хрестили в Українській православній церкві Київського патріархату.

Реакцією на цей резонансний випадок стала акція "Принеси ляльку": небайдужі громадяни почали приносити дитячі іграшки до храмів УПЦ МП в Запоріжжі та інших українських містах.

У переддень Різдва у Запоріжжі бойовики парамілітарної організації "Радомир" побили двох місцевих жителів, які принесли іграшки до одного з храмів УПЦ МП.

11 січня Генеральна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження стосовно представників Запорізької єпархії Української православної церкви Московського патріархату.