Південний вокзал у Києві евакуювали через повідомлення про замінування

01 листопада 19:22

Будівля вокзалу заблокована поліцією.

 

У Києві у четвер, 1 листопада, невідомі повідомили про замінування Південного вокзалу, повідомляє "Укрінформ". Людей з будівлі евакуювали, її приміщення заблокували співробітники правоохоронних органів, вхід до нього перекрито.

"Південний вокзал у столиці евакуювали через повідомлення про замінування. Наразі будівля вокзалу блокована поліцією, усіх людей вивели на вулицю", - йдеться у повідомленні.

У випадку хибного повідомлення про мінування санкція статті 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) передбачає покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Або арешту на строк до шести місяців, обмеження волі на строк до трьох років і позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Як повідомлялося, на електронну пошту гарячої лінії НПУ у Львівській області надійшло повідомлення про замінування 10 будівель, готелів та фітнес-клубів. Фахівці перевірили усі об'єкти, але не виявили жодних підозрілих або вибухонебезпечних предметів. Загалом через перевірку будівель та прилеглої до них території правоохоронці евакуювали майже 800 громадян.