Питання, що стосуються ветеранів, будуть залишатися актуальними для України наступні 50 років — експерт

14 квiтня 16:46

Виклики у сфері безпеки та оборони вимагають прискорити пошук рішень.

 

Питання, що стосуються ветеранів, будуть залишатися актуальними для України, щонайменше, наступні 50 років.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Леся Василенко. На її думку, виклики в сфері безпеки і оборони вимагають прискорити пошук рішень.

"Міністерство у справах ветеранів - це шанс докорінно змінити підходи до соціального захисту ветеранів. Однак його можна реалізувати тільки якщо буде дотримано низку вимог, враховані всі потенційні ризики і продемонстрована готовність до політико-правових рішень, - зазначає експерт. - Роботу Міністерства у справах ветеранів слід організувати за напрямками, що є найбільш актуальним для самих ветеранів. Відповідно, слід створити департамент соціальної підтримки та пільгового забезпечення, департамент охорони здоров'я ветеранів та департамент вшанування пам'яті та примирення поколінь ветеранів. Структурно - це своєрідний гібрид між американською та хорватсько. моделями".

Детальніше про створення Міністерства у справах ветеранів читайте в матеріалах Лесі Василенко "Міністерство у справах ветеранів: виклики та рішення" й Алли Котляр "Міністерство у справах ветеранів: таїнство зачаття" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".