Після затримання "мінера" на мосту київське метро відновило роботу в звичайному режимі

18 вересня 23:33

Під час спецоперації кілька годин не працював ділянку метро від "Дарниці" до "Хрещатика".

 

Роботу Святошинсько-Броварської лінії столичної підземки було відновлено після того, як правоохоронці затримали чоловіка, котрий погрожував підірвати міст Метро.

"Метро працює в звичайному режимі", - повідомили в КП "Київський метрополітен" увечері в середу, 18 вересня.

Протягом кількох годин не працювала ділянка метро від "Дарниці" до "Хрещатика". Червона лінія працювала тільки від станції "Академмістечко" до станції "Арсенальна". Булои перекрито частину Дарницької площі, Харківське шосе й інші вулиці. Це спровокувало пробки в Києві і тисняву в столичній підземці.

Нагадаємо, 18 вересня невідомий чоловіка заїхав на столичний міст Метро на автомобілі і почав погрожувати підірвати його, а також державні установи. Він стверджував, що автомобіль начинений вибухівкою, і розстріляв з карабіна поліцейський безпілотник. Поліція кваліфікувала діяння невідомого як підготовку до теракту. Увечері чоловіка затримали. У спецоперації були задіяні спецпідрозділи КОРД Національної поліції і "Альфа" СБУ, Національна гвардія, снайпери і бронетехніка.

За даними ЗМІ, затриманий колишній військовослужбовець Олексій Білько, уродженець Криму. Одні видання називають його колишнім снайпером 8-го полку Сил спецоперацій ЗСУ, інші стверджують, що він був начальником радіостанції радіоцентру польового вузла зв'язку в одній із частин ССО.