Після першого туру президентських виборів обстановка в зоні ООС загострилася – Наєв

18 квiтня 00:01

Дії російських спецслужб націлені на дезорієнтацію суспільства та поширення панічних настроїв, констатував командир.

 

У квітні обстановка в зоні проведення ООС загострилася. Командувач Об'єднаними силами Сергій Наєв пов'язує загострення на фронті з бажанням РФ підвищити рівень напруженості в Україні між першим і другим туром виборів президента.

"Після першого туру виборів градус напруги підвищився. Так РФ показує українцям – не забувайте, що у вас є проблема, за якої ми стоїмо, і тільки від нас залежить, як розвиватиметься конфлікт Росії з Україною", - заявив генерал в інтерв'ю "BBC Україна", опублікованому в середу, 17 квітня.

Командувач також звернув увагу на інформаційні спецоперації російських спецслужб, спрямовані на дезорієнтацію українських громадян і поширення панічних настроїв у суспільстві.

"Поширюються фейки з різних проблемних питань, акценти на важливих для ворога моментах... Тут основна мета – так званий керований хаос. Ми в Об'єднаних силах розуміємо, що період виборів для ворога є чи не найкращим моментом для прихованих спецоперацій з розхитування ситуації, внесення розколу в громадську думку, створення невиправданої напруженості серед місцевого населення, що може дестабілізувати обстановку в регіоні", - пояснив він.

Наєв запевнив, що штаб Об'єднаних сил докладає максимум зусиль для нейтралізації дій противника і здійснює комплекс заходів з протидії інформаційній та збройної агресії.

З початку весняного перемир'я", оголошеного 8 березня, бойовики російсько-окупаційних формувань понад 250 разів порушили його. 12 українських військовослужбовців загинули, більше 40 отримали поранення.

Нагадаємо, 7 квітня ЦВК оголосила офіційні результати першого туру виборів президента України, щовідбувся 31 березня. За шоумена Володимира Зеленського проголосували 30,24% виборців (понад 5,7 млн чоловік), а за чинного главу держави Петра Порошенка - 15,95% (більше 3 млн громадян).

Явка виборців склала 63,48%, у виборах взяли участь майже 19 мільйонів українців. На посаду голови держави претендували 39 кандидатів.

Другий тур виборів голови держави призначено на 21 квітня.