Пішохідний міст до Володимирської гірки в Києві коштуватиме як п'ять дитсадків

30 жовтня 16:36

Аукціон на будівництво мосту відбудеться 29 листопада.

 

Пішохідний міст між Аркою дружби народів і Володимирською гіркою в Києві, відкриття якого анонсували уже до початку наступного літа, планують побудувати за 260,47 млн гривень. Таку суму в системі Prozorro вказав замовник проекту КП "Інженерний центр" КМДА.

Міськадміністрація замовляє будівництво мостового пішохідно-велосипедного переходу між парками "Хрещатий" та "Володимирська гірка" у Печерському та Шевченківському районах до кінця 2019 року. За даними Київради, міст із бетону та скла буде завдовжки 210 м і завширшки від 6 м у регулярних зонах до 14 м у зонах оглядових майданчиків.

Водночас як зазначають "Наші гроші", за вартість будівництва цього мосту у Києві можна було би:

- збудувати п'ять дитячих садків на 115 місць для дітей кожен (за даними порталу "Є-Дата", будівельники Дніпропетровська ОДА перерахували ТОВ "Будмакс Компані" за будівництво дитсадка на 115 дітей у місті Підгородному 51,28 млн грн.);

- придбати 113 автомобілів екстреної швидкої медичної допомоги типу В з обладнанням на базі Citroen Jumper (Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у серпні замовив їх ТОВ "Автоспецпром" по 2,30 млн грн.);

- провести демеркуризацію (очищення від ртуті) промислового майданчика заводу "Радикал").

Подання пропозицій триватиме до 24 жовтня, аукціон відбудеться 29 листопада. За умовами тендеру, пропозиції оцінюватимуть за двома критеріями: "Ціна" – 80% та "Умови оплати робіт" від 30 до 121 календарного дня після виконання робіт – 20%.

Як повідомлялось, пішохідно-велосипедний міст, що з'єднає парк "Володимирська гірка" з Аркою дружби народів, міст має з'єднати два туристичних маршрути – парк "Володимирська гірка" і парк "Хрещатий" та слугуватиме виключно для пішоходів і велосипедистів.