Пік поширення коронавірусу в Україні буде 14-15 квітня — МОЗ

07 квiтня 01:16

Кожного дня прогноз оновлюється.

 

В Україні очікується пік поширення коронавірусу 14-15 квітня. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі ток-шоу "Свобода слова".

"Ми бачимо сценарій (РЕД: поширення коронавірусу) і у нас кожен день є оновлений прогноз, і коли нам говорять про 14-15 квітня", - буде більше навантаження на систему охорони здоров'я ", - сказав Ляшко.

Він зазначив, що днями очікується найбільша смертність від коронавірусу і всі заходи спрямовані на те, щоб потенційні наслідки поширення інфекції в Україні розтягнути в часі.

При цьому Ляшко закликав не порушувати правила карантину, а також не скуповувати медикаменти в аптеках без необхідності.

"Це - криза, яку ми повинні подолати", - зазначив він.

Виступ заступника міністра охорони здоров'я дивіться з 1.50 хвилини ефіру.

Нагадаємо, раніше Ляшко заявив, що летальні випадки коронавірусу пов'язані з ускладненням хронічних хвороб.

Кабмін посилив умови карантину:уряд ввів заборону на роботу метро, міжміські пасажирські перевезення та масові заходи за участю більше 10 чоловік, відвідування громадських місць без медичної маски і т. д.

Про економічні наслідки коронавіруса для України і українців читайте в статтіЮлії Самаєвої "День песця". Чим загрожує карантин українському бізнесу, читайте в матеріаліСергія Следзя і Вадима Башти"COVID-19: постраждають всі.