Підрив українських військових на міні: Генштаб ЗСУ назвав імена

10 грудня 17:01

Унаслідок підриву загинули троє захисників України.

 

Напередодні у зоні проведення операції Об'єднаних сил в Донбасі загинули троє український військових. Генеральний штаб Збройних сил України у вівторок, 10 грудня, оприлюднив імена загиблих.

Це: молодші сержанти Андрій Войтович (1990 р.н.) і Віктор Пруський (1970 р.н.), а також старший солдат Сергій Сирота (1997 р.н.). Захисники України підірвались на невідомому вибуховому пристрої.

"Командування Збройних сил України, командування та особовий склад операції Об'єднаних сил висловлюють глибокі співчуття рідним і близьким загиблих. Перебуваємо в скорботі разом із вами", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, упродовж червня-листопада на сході України відбулося розведення військ на трьох ділянках лінії зіткнення в Донецькій і Луганській областях: поблизу Станиці Луганської (26 червня), Золотого (29-31 жовтня), Богданівки та Петрівського (9-11 листопада).

Розведення військ в Донбасі й імплементація в українське законодавство "формули Штайнмаєра" були умовами Кремля для нової зустрічі в "нормандському форматі" на рівні лідерів країн-учасниць. Однак гарантувати дзеркальне відведення окупаційних військ у Кремлі відмовилися, до того ж президент РФ Володимир Путін пригрозив повернути бойовиків на ділянки розведення, якщо там будуть українські поліція та Нацгвардія.

Відведення ЗСУ почалося попри відсутність семиденного режиму "тиші" і регулярні обстріли бойовиків. Під час попередніх спроб розведення бойовики згодом повертались на залишені позиції.

Докладніше про розведення в Донбасі та прогнозовані наслідки цього кроку читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна Зеленського: чи можна зупинити Путіна розведенням?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".