Підозрюваного в організації нападу на одеського активіста Устименка випустили із СІЗО

21 лютого 10:54

На Устименка здійснили напад влітку 2018 року.

 

Одного із підозрюваних в організації нападу на голову "Автомайдану" в Одесі та члена Ради громадського контролю НАБУ Віталія Устименка випустили з СІЗО. Про це Устименко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Одного з організаторів нападу на мене випустили з СІЗО. Тепер він перебуває на свободі", - написав активіст.

Він зазначив, що всі свідки у справі відмовилися давати свідчення. При цьому, за словами Устименка, затриманих виконавців можуть виправдати.

"За відсутності у матеріалах справи скерованої до суду "організатора" - затриманих виконавців Гаврилюка і Руденка суд може просто виправдати. Ніякої злочинної групи, ніякого замовного замаху. Мені продовжили заходи з надання держохорони. Я не хочу знову звертати тут увагу на труханівських шавок типу Форостяка, який бреше про те, що заходи мені продовжили вже 6.02. Я точно знаю, що це чергова брехня цинічних виродків. Черговий наказ заднім числом", - написав Устименко.

Він додав, що окремого кримінального провадження щодо організаторів та замовників нападу не існує.

"Якщо справу не перевести у інший слідчий орган зі слідчого управління в Одесі - вона буде розвалена. Прошу про допомогу із об'єднанням і переведенням справи до іншого слідчого органу", - підсумував Устименко.

Нагадаємо, 5 червня 2018 року на Віталія Устименка напали двоє озброєних зловмисників. Потерпілий отримав закриту черепно-мозкову травму, струс мозку, рубану рану в районі лівої скроні, забій грудної клітини, колото-різану рану лівої сідниці.

Наприкінці вересня правоохоронці затримали двох підозрюваних у нападі на Устименка, які стверджували ,що є військовослужбовцями ЗСУ і раніше не були в Одесі. За даними журналістів, затримані служили в полку "Азов", після демобілізації їх зарахували до лав "Національного корпусу". Одного із затриманих підозрюваних Устименко впізнав.

Це був не перший замах на активіста. У лютому у приміщенні Солом'янського суду Києва, де розглядалося клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному у корупції меру Одеси Геннадію Труханову, Устименка побила група "тітушок". За словами активіста, керував ними депутат Одеської міськради Олександр Іваницький, член партії Труханова "Доверяй делам".