Підозрюваного в контрабанді бізнесмена Альперіна зобов'язали носити електронний браслет ще два місяці

24 сiчня 00:25

Одесита підозрюють в організації схеми митного оформлення ввезених в Україну товарів за заниженими цінами.

 

Вищий антикорупційний суд продовжив запобіжний захід одеському бізнесменові Вадиму Альперіну, якого слідство вважає організатором масштабної контрабандної схеми. Згідно з постановою суду, підозрюваний зобов'язаний ще два місяці носити електронний браслет, повідомляє прес-служба ВАКС.

У четвер, 23 січня, слідчий суддя задовольнив клопотання Спеціалізованої прокуратури про продовження покладених на Альперіна процесуальних обов'язків.

Підозрюваний, як і раніше зобов'язаний носити електронний засіб контролю і виконувати інші покладені на нього обов'язки до 23 березня.

Як повідомлялося, 25 листопада 2019 року детективи НАБУ затримали 10 осіб за підозрою в організації масштабних контрабандних схем. Серед затриманих – начальник Кивеской митниці Сергій Тупальский і ще шестеро співробітників Державної митної служби. Організатором ОЗУ слідство вважає бізнесмена Вадима Альперіна. У 2017 році його заарештовували за спробу підкупу детектива НАБУ.

27 листопада Альперін прийшов на допит в САП, де його затримали детективи НАБУ.

ВАКС заарештував Альперіна з альтернативою 70 млн гривень застави. Вже 3 грудня після внесення цієї суми підозрюваний вийшов з СІЗО.