Підозрюваного у вбивстві Олешка взяли під варту без застави

03 серпня 13:14

У п'ятницю суд обиратиме міру запобіжного заходу й іншим трьом підозрюваним.

 

Бердянський райсуд взяв під варту на два місяці без альтернативи застави Артема Матюшина, одного з підозрюваних у вбивстві учасника бойових дій в Донбасі Віталія Олешка з позивним "Сармат". У п'ятницю, 3 серпня, суд обиратиме міру запобіжного заходу й іншим трьом підозрюваним у цьому злочині, повідомляє "Громадське".

Зазначається, що Матюшин є уродженцем міста Макіївка Донецької області та проживає у Дніпрі. Його підозрюють у тому, що він вистрілив з обрізу мисливської рушниці у Олешка, внаслідок чого той загинув. За версією слідства, після вбивства Матюшин та інші підозрювані (Ломаков, Владимиренков та Обухов) втекли з місця злочину на "Таврії" та "Мазді". Пізніше їх затримали у Василівці. Побратими загиблого, які були з "Сарматом" під час вбивства, упізнали Артема Матюшина як нападника.

Повідомляється, що підозрюваний стверджує, що не має відношення до злочину й того дня приїхав з друзями на відпочинок. Йому інкримінують умисне вбивство за попередньою змовою групи осіб. У разі доведення чоловіку загрожує довічне ув'язнення.

Слідчий Олексій Мартим'янов наголосив, що наразі встановлюють факт ймовірної причетності до злочину інших осіб.

Як повідомлялося, 31 липня в Бердянську вбили громадського активіста і ветерана антитерористичної операції Віталія Олешка, відомого під позивним "Сармат". Серед білого дня вбивця зайшов у двір готелю, що належав Олешку, і двічі вистрілив йому в спину з мисливської рушниці. Від отриманих поранень 43-річний чоловік помер на місці.

Журналіст Юрій Бутусов і знайомі "Сармата" пов'язують вбивство з його конфліктом із місцевим олігархом і народним депутатом від "Волі народу" Олександром Пономарьовим. Також відомо про конфлікти вбитого з головою Запорізької ОДА Костянтином Брилем і мером Бердянська Володимиром Чепурним.

Поліція затримала п'ятьох підозрюваних у вбивстві Олешка й повідомила про підозру у попередній змові групи осіб з метою умисного вбивства.

Генеральний прокурор Юрій Луценко підтвердив, що один із підозрюваних у вбивстві Олешка був бійцем розформованої роти "Торнадо". Напередодні колишній заступник командира "Торнадо" Микола Цукур заявив, що Артем Матюшин є екс-бійцем роти.