Підозрюваного у хабарі Холодницькому суддю тимчасово відсторонили від посади

18 жовтня 11:22

Вища рада правосуддя відсторонила суддю Геннадія Підберезного до 21 листопада.

 

Вища рада правосуддя (ВРП) тимчасово, до 21 листопада, відсторонила суддю Кіровського районного суду Дніпра Геннадія Підберезного через притягнення його до кримінальної відповідальності. Відповідне рішення прийнято за клопотанням заступника генпрокурора Юрія Столярчука, повідомляє прес-служба ВРП.

У клопотанні зазначається, що 21 вересня під час прийому у керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького Підберезний і його колега Наталія Овчаренко, "здійснили спробу дати Холодницькому неправомірну вигоду в розмірі 50 000 доларів за вирішення ним питання про закриття кримінального провадження щодо Овчаренко".

Так, 21 вересня заступник генпрокурора Анжела Стрижевська вручила Підберезному повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину за ч. 4 ст. 369 КК (надання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб посадовій особі, яка займає особливо відповідальне становище).

На наступний день ВРП дала згоду на утримання судді під вартою – і 23 вересня Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 5 млн гривень.

4 жовтня Підберезного звільнили з-під варти після внесення застави.

23 вересня суд також заарештував на 60 днів екс-суддю Овчаренко, яка пропонувала разом з Підберезным 300 тисяч доларів Холодницькому, з альтернативою застави в 5 млн гривень.