Підозрюваний у замаху на одеського активіста Михайлика намагався накласти на себе руки – адвокат

01 травня 22:54

Заарештований завдав собі сім поранень колючо-ріжучим предметом.

 

Підозрюваний у нападі на одеського активіста Олега Михайлика Лаша Герасін намагався вчинити самогубство і завдав собі сім ударів колючо-ріжучим предметом, повідомив адвокат підозрюваного Володимир Поярков. За словами адвоката, інцидент стався 29 квітня в Лук'янівському СІЗО.

"Мій підзахисний не витримав і скоїв спробу суїциду - завдав собі близько семи ударів у живіт колючо-ріжучим предметом на знак протесту. Зараз він перебуває в лікарні швидкої допомоги, ситуація важка", - розповів Поярков у коментарі "24 каналу".

Адвокат заявив, що 30 квітня керівництво ізолятора відмовило йому в побаченні з підзахисним. Поярков стверджує, що його клієнт мав намір накласти на себе руки "через незаконне тримання під вартою, поліцейське свавілля і відсутність судового розгляду".

За даними телеканалу, в СІЗО відмовилися коментувати ситуацію.

Нагадаємо, 22 вересня минулого року в активіста одеської організації партії "Сила людей" Олега Михайлика стріляли біля його будинку. Активіст неодноразово виступав проти муніципальної адміністрації міста, зокрема, мера міста Геннадія Труханова.

Унаслідок нападу Михайлик втратив багато крови, куля застрягла у легені активіста. Його шпиталізували та надали державну охорону.

11 січня Михайлика прооперували в клініці Мюнхена, витягли кулю і видалили частину легені.

Поліція зареєструвала кримінальне провадження за статтею 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Слідство розглядає п'ять можливих версій нападу.

Через три дні після замаху були затримані троє підозрюваних. На допиті вони визнали свою провину, за даними слідства, вони є членами грузинського етнічного злочинного угруповання. Суд відправив їх до СІЗО, а згодом пом'якшив запобіжний захід одному з них, звільнив з-під варти і відправив під цілодобовий домашній арешт.

Докладніше про ситуацію в Одесі читайте у матеріалі Ніни Перстньової "Біси міста "Янгола" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".