Підозрюваний у вбивстві Олешка не з'явився до суду

11 червня 14:03

Суд мав розглянути подану Михайлом Сігідою заяву.

 

Михайло Сігіда, який є основним підозрюваним у вбивстві активіста та ветерана АТО Віталія Олешка "Сармата", не з'явився на розгляд власної заяви про відвід судді В'ячеслава Підпалого, передає "Громадське". На засідання суду також не з'явилися адвокати підозрюваного.

Сігіда повідомив, що нібито перебуває на стаціонарному лікуванні. Під час засідання прокурор заперечував щодо задоволення відводу Підпалого. У свою чергу суддя Володимир Карабань відмовив у задоволенні заяви Сігіди.

У той же час перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін, що вранці Сігіда намагався лягти до київської клініки "Борис", а напередодні він затягував процес. Окрім того, підозрюваний просив надати йому державного захисника. Однак після того, як суд погодив його прохання, з'явився приватний адвокат Сігіди і вони кілька годин ознайомлювалися з матеріалами справи та оголосили відвід судді.

7 червня Печерський районний суд Києва звільнив з-під варти Михайла Сігіду.

Віталія Олешка ("Сармата") застрелили з обрізу мисливської рушниці 31 липня 2018 року. Вбивця зайшов у двір готелю в центрі Бердянська, що належав Олешку, і двічі вистрілив йому в спину. Від отриманих поранень 43-річний чоловік помер на місці.

Журналіст Юрій Бутусов і знайомі "Сармата" пов'язували вбивство з його конфліктом із місцевим олігархом і народним депутатом від "Волі народу" Олександром Пономарьовим. Також було відомо про конфлікти вбитого з головою Запорізької ОДА Костянтином Брилем і мером Бердянська Володимиром Чепурним.

Поліція затримала п'ятьох підозрюваних у вбивстві Олешка й повідомила про підозру у попередній змові групи осіб з метою умисного вбивства. 3 серпня суд заарештував підозрюваних на 60 діб без права внесення застави.

Згодом були затримані підозрювані в організації вбивства, обидва намагалися сховатися від слідства, в анексованому Криму і за межами України. Уродженцю Донецької області обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави, бізнесмена з Дніпра Євгена Бродського заарештували на 60 діб без альтернативи застави.