Підозрюваних у вбивстві бердянського активіста Олешко залишили в СІЗО

21 серпня 23:22

Апеляційний суд відхилив клопотання захисту і залишив рішення суду першої інстанції без змін.

 

Згідно з рішенням Апеляційного суду Запорізької області, підозрювані у вбивстві бердянського активіста Віталія Олешко залишаться під вартою. На засіданні 21 серпня суд відхилив клопотання захисту і залишив без змін рішення Бердянського міськрайонного суду, який 3 серпня заарештував підозрюваних на 60 днів.

Судові рішення оскарженню в касаційному порядку не підлягають і набирають законної сили з моменту їх оголошення.

Як повідомлялося, 31 липня в Бердянську вбили громадського активіста і ветерана антитерористичної операції Віталія Олешка, відомого під позивним "Сармат". Вбивця зайшов у двір готелю, що належав Олешку, і двічі вистрілив йому в спину з мисливської рушниці. Від отриманих поранень 43-річний чоловік помер на місці.

Журналіст Юрій Бутусов і знайомі "Сармата" пов'язують вбивство з його конфліктом із місцевим олігархом і народним депутатом від "Волі народу" Олександром Пономарьовим. Також відомо про конфлікти вбитого з головою Запорізької ОДА Костянтином Брилем і мером Бердянська Володимиром Чепурним.

Поліція затримала п'ятьох підозрюваних у вбивстві Олешка й повідомила про підозру у попередній змові групи осіб з метою умисного вбивства.

3 серпня суд заарештував всіх підозрюваних на 60 діб без права внесення застави.

Одним із затриманих є Артем Матюшин, екс-боєць розформованої роти МВС "Торнадо", який в 2015 році перейшов до "Азову".