Підліткам 14-16 років спростили перетин лінії розмежування

29 сiчня 14:58

До травня вони можуть перетнути лінію розмежування зі свідоцтвом про народження, у разі відсутності українського паспорта.

 

Кабінет міністрів підтримав спрощення процедури виїзду з окупованої території підліткам віком 14-16 років, у яких не було можливості оформити український паспорт або які його втратили. Згідно з постановою, до 1 травня вони зможуть перетнути лінію розмежування зі свідоцтвом про народження, повідомляє пресслужба Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Глава відомства Оксана Коляда зазначила, що підлітки, що проживають на окупованих територіях, зможуть приїхати на контрольовану територію, оформити паспорт і потім безперешкодно перетинати лінію розмежування.

"Вони отримають можливість інтегруватися в український простір, вступити в українські виші та відчути себе повноцінними громадянами країни з усіма правами і можливостями, якими їх забезпечує держава", - сказала Коляда.

Нагадаємо, що наприкінці листопада 2019 року набув чинності новий порядок в'їзду-виїзду осіб, а також переміщення товарів на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Для неповнолітніх громадян України діють окремі правила.