Під Вінницею загорівся великий склад боєприпасів - ЗМІ

26 вересня 23:30

Свідки повідомляють, що осколки боєприпасів долітають до обласного центру.

 

У селі Сальник Калинівського району Вінницької області ввечері 26 вересня сталася НП на складі артилерійських боєприпасів збройних сил України.

Як повідомляють користувачі соцмереж, близько 21:50 вони почали чути поодинокі звуки вибухів, які поступово переросли в канонаду. Через пожежу на складі боєприпасів перекрита траса Київ-Вінниця, а також зупинений рух поїздів.

За словами свідків, осколки долітають і до Вінниці.

Як повідомляє на своїй сторінці у Facebook журналіст Юрій Бутусов, подія сталася на одному з найбільших складів боєприпасів ЗСУ.

"Вибухи чути у Вінниці, добре помітний розліт боєприпасів після вибухів. Склад в Калинівці має загальну площу понад 1000 гектарів і забитий боєприпасами різних типів. Сховище відкрите, норми завантаження складу перевищені в кілька разів", - зазначає Бутусов з посиланням на джерело.

Варто відзначити, що в Калинівці базується 8-й полк оперативного призначення Нацгвардії.

Нагадаємо, що 22 вересня склад боєприпасів військової частини, розташованої поблизу села Новоянісоль Нікольського району Донецької області, загорівся внаслідок загоряння на полі одного із сільгоспвиробників. Загоряння на території військової частини було зафіксовано близько 15:00.

З 16:20 до 18:20 тривала детонація боєприпасів на території складу.

За фактом пожежі на полі біля села Новоянісоль Донецької області відкрито кримінальне провадження за статтею "умисне знищення або пошкодження майна".