Під Харковом під час навчань розбився військовий літак

02 липня 19:25

Пілотові вдалося катапультуватися. Причини інциденту з'ясує комісія.

 

У Харківській області під час виконання учбового польоту курсантами практичних польотів зазнав аварії літак L-39. Про це інформує прес-служба Генштабу ЗСУ.

Зазначається, що інцидент стався в Куп'янському районі у вівторок, 2 липня, приблизно о 16:00. За штурвалом під час польоту перебував студент третього курсу Харківського національного університету Повітряних сил імені Кожедуба. Пілот зміг вчасно катапультуватися.

Після катапультування і приземлення курсант самостійно вийшов на зв'язок і повідомив, що пошкоджень немає, стан здоров'я задовільний. За ним негайно виїхала група пошуковців. Літак впав у полі біля селища Старовірівка Куп'янського району Харківської області. Завдяки впевненим діям керівника польотів та вмілим діям курсанта жертв та постраждалих немає. Призначена спеціальна комісія, яка буде з'ясовувати причини аварії.

Наголошується, що літак L-39 востаннє проходив капітальний ремонт в ДП "Чугуївський авіаційний ремонтний завод", а навчальному закладу його передали навесні 2014 року.

Нагадаємо, у Рівненській області у травні 2019 року розбився транспортний вертоліт Мі-8, четверо військових загинули.