Під Черніговом на військовому полігоні горить ліс

12 вересня 21:58

Пожежу гасять за допомогою вертольотів.

 

В Чернігівській області на території військового полігону рятувальники ліквідовують спалах настилу в лісі. Про це інформує прес-служба ДСНС в Чернігівській області.

"12 вересня о 15:05 в оперативно-координаційний центр Управління ДСНС України в Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу настилу і самосаджанців в лісовому масиві на військовому полігоні військової частини А 0665, що в Козелецькому районі", - сказано в повідомленні.

Попередньо, площа спалаху складає близько 10 га. Всього в гасінні оперативно задіяно 88 осіб особового складу та 20 одиниць спеціальної техніки ДСНС, військової частини А 0665, місцевої пожежної команди с. Косачівка та пожежних команд Остерського військового лісгоспу і Косачівського лісництва. З них від підрозділів ДСНС України в Чернігівській області 20 осіб особового складу та 6 одиниць спеціальної техніки. Працює авіація Спеціального авіаційного загону ДСНС України з м. Ніжин. Залучено літак Ан-32П і вертоліт Мі-8. Станом на 18:30 авіацією зроблено 4 скиди води. Гасіння триває.

Раніше повідомлялося про те, що в результаті пожежі на полігоні в Калинівці сталися вибухи. Міністерство оборони підтвердило факт пожежі і детонації боєприпасів на території технічної бази військових складів у смт. Калинівка. У зоні задимлення було зафіксовано шість вибухів боєприпасів, вивезених на певну ділянку раніше, для подальшої утилізації. За попередньою інформацією, задимлення сталося через горіння близько двох гектарів сухої трави.