Під час весняного призову на службу в армію візьмуть понад 18 тис. осіб

27 березня 13:39

Призов на строкову службу триватиме до кінця червня.

 

Кабінет міністрів України затвердив чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу у квітні-червні 2019 року в кількості 18 тис. 752 людини. Відповідне рішення було прийнято на засіданні в середу, 27 березня.

Згідно з документом, із загального числа призовників 9 тис. осіб будуть спрямовані в Збройні сили України, 5 тис. 152 - в Національну гвардію, 4 тис. - в Державну прикордонну службу і ще 600 людей - в Державну спеціальну службу транспорту.

На проведення весняного призову Кабмін виділив 73,79 млн грн, з яких 35,4 млн грн – на проведення призов до ЗСУ, 20,3 млн грн - в Нацгвардію, 15,7 млн грн - в Держприкордонслужбу та 2,4 млн грн - в Госспецтрансслужбу.

Обсяг видатків на одного призовника становить 3 тис. 935,13 грн, з них: 3,842 тис. грн - для виплати грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу; 93,13 грн - для підготовки та проведення призову на строкову військову службу (без урахування коштів на харчування та перевезення громадян України, призваних на строкову військову службу, із збірних пунктів обласних, Київського міського військових комісаріатів до місця служби).

Як повідомлялося, в 2018 році на службу в ЗСУ було прийнято 27 тисяч контрактників.

Зазначимо, примусовий призов на строкову службу в армію може бути скасований. Про це йдеться в передвиборній програмі кандитата в президенти Анатолія Гриценка. На думку політика, в Україні повинна бути контрактна армія.