Під час конфлікту з активістами голова ВРП Бенедисюк застосував зброю

18 березня 00:54

На місце інциденту прибула оперативна група поліції. Бенедисюк написав заяву про напад на нього.

 

Увечері в четвер, 17 березня, відбувся конфлікт між головою Вищої ради правосуддя Ігорем Бенедисюком й активістами руху "Традиція і порядок".

Як повідомила прес-секретар ВРП Оксана Лисенко на своїй сторінці ц Facebook, "пізно ввечері більше 10 невідомих, одягнених у балаклави, вчинили напад на Бенедисюка та його дружину біля їхнього приватного помешкання". За її словами, голова ВРП був змушений з метою самооборони застосувати зброю, зробивши попереджувальний постріл у повітря.

Оперативна група поліції, що прибула на мысце події, затримала частину нападників, Бенедисюк написав заяву про напад на нього.

У свою чергу, активіст Євген Карась стверджує, що голова ВРП, керуючи автомобілем Toyota RAV4, намагався скоїти наїзд на активістів.

"Активісти прийшли до судді поспілкуватися і розклеїти листівки про те, що він претендує на високу посаду на держслужбі, займаючись корупцією. Заяву про це було подано в НАБУ перед візитом до чиновника", – написав Карась на своїй сторінці у Facebook.

Він також опублікував відео інциденту. Активістам вдалося зняти Бенедисюка із пістолетом у руці. На записі чутні постріли, але їх джерело невідоме.

Під час словесної перепалки Бенедисюк вибив з рук особи, яка знімала його, планшет і розбив пристрій.

Читайте також: Ще шість кандидатів у Вищу раду правосуддя не відповідають вимогам доброчесності

Нагадаємо, 7 лютого під стінами Адміністрації президента відбувся мітинг з вимогою втілити в життя обіцянки президента Петра Порошенка щодо судової реформи, усунувши механізм, що дозволяє суддям-корупціонерам уникати відповідальності через Вищу раду правосуддя.

Під час акції Вища рада правосуддя оперативно змінила регламент, щоб невідкладно розглядати клопотання про арешт спійманих на хабарах суддів. Активісти пообіцяли "уважно стежити за тим, чи буде виконуватися дана обіцянка".