Під час фестивалю неподалік Барселони стався вибух, 14 осіб постраждали

30 грудня 18:33

Дехто із постраждалих у критичному стані.

 

У місті Центеллес, що недалеко від Барселони стався піротехнічний вибух під час фестивалю, передає El Mundo. У результаті вибуху постраждало 14 осіб, троє із яких зараз перебувають у важкому стані.

Вибух пролунав, коли один із учасників фестивалю спробував скористатися сумкою з порохом на дзвіниці. На місце події приїхали медики та пожежники

Постраждалих від вибуху доставили в лікарню. При цьому, за даними пожежної служби, дзвіниця не отримала структурних пошкоджень.

Після вибуху фестиваль призупинили. Суть дійства полягала в тому, щоб повісити верхом до низу сосну на церкві Санта-Колома-деСентеллес. Перед цим її мають вирубати в лісі, який росте поруч із церквою.

Раніше повідомлялося, що в одному з житлових будинків німецького міста Бланкенбург стався вибух, у результаті якого постраждали щонайменше 25 осіб, ще одна людина загинула. Після вибуху равоохоронці оточили можливу зону ураження. Біля будинку, в якому стався вибух, розташована початкова школа та дитячий садок. Через вибух близько 100 дітей евакуювали.