Перший дзвінок дозволили святкувати 2 вересня

27 серпня 16:03

Навчання в українських школах починається о 9:00 у понеділок, 2 вересня. Перший дзвінок можна провести в неділю, 1 вересня вдень. Але можна перенести і на 8:00 ранку понеділка.

 

Школи самостійно визначають час проведення лінійки до 1 вересня, щоб дати можливість вірянам відвідати недільну службу у церкві і відсвяткувати перший дзвінок, заявив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник.

"Якщо школа знаходиться у робочому селищі, і батьки хочуть бути з дітьми (як у Луганській області, у Донецькій області) - будь ласка, не треба нікого примушувати", - сказав він на колегії Міносвіти.

При цьому міністр висловив пропозицію: "Якщо в Івано-Франківській або Львівській області є охочі організувати святкування 1-го числа, проводьте його після 11 години, коли основна маса віруючих відвідає службу". За його словами, таку позицію Міністерства освіти і науки поділяють і керівники християнських церков в Україні.

Табачник підкреслив, що у питанні святкування Дня знань не має бути ніякого примусу.

У той же час він зазначив, що навчання в українських школах починається о 9:00 у понеділок, 2 вересня.

"І якщо у когось є бажання провести лінійку саме 2-го числа з восьми або пів на дев'яту - абсолютно на ваш розсуд", - заявив міністр.

У цьому році День знань пройде в українських школах у неділю, 1 вересня, а планові шкільні заняття мають розпочатися з понеділка, 2 вересня. !zn

Читайте також:

Перший дзвінок в українських школах відбудеться 1 вересня, хоч це і неділя

Кримські школярі почнуть вивчати досягнення Януковича з першого класу