Перший постріл у Княжичах здійснила поліція охорони – Луценко

29 сiчня 22:16

Генпрокурор розповів, що, за даними слідства, поліцейські намагалися винести з будинку після грабіжників.

 

Перший постріл Княжичах, де в результаті стрілянини загинули п'ятеро поліцейських, здійснив співробітник поліції охорони. За даними слідства, він вистрілив у повітря, після чого бійці КОРДу відкрили вогонь на ураження, повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

"З того, що ми бачимо на відео, першим вистрілив співробітник поліції охорони, який знаходився за кам'яною стіною від майбутнього місця сутички", – заявив керівник ГПУ в ефірі телеканалу "1+1" увечері в неділю, 29 січня.

Слідство вважає, що будинок в Княжичах міг бути пограбований повторно - співробітники поліції охорони могли винести з нього елітний алкоголь, додав Луценко

Читайте також: Нацполіція завершила службову перевірку за фактом стрілянини в Княжичах

У ніч на 4 грудня 2016 року під час спецоперації по затриманню грабіжників в селі Княжичі Броварського району Київської області через неузгоджені дії загинули два співробітники поліції охорони, двоє поліцейських і боєць спецпідрозділу КОРД. Після цього в Києві затримали вісім підозрюваних в організації ОЗУ, під час стеження за якою сталася перестрілка між співробітниками поліції.

Як повідомив вр. в. о. Нацполиции Вадим Троян, злочинна група, за якою велося спостереження, складалася з раніше судимих за розбій осіб, колишніх співробітників правоохоронних органів, а також осіб, близьких до правоохоронної системи.

Розслідування загибелі поліцейських доручили Генеральній прокуратурі. Учасників спецоперації на час розслідування відсторонили від роботи.