Переважна більшість родичів загиблих проти амністії ватажків, вбивць і організаторів псевдореферендума в Донбасі

11 лютого 13:01

Пробачити всіх висловили намір лише 5%.

 

Переважна більшість родичів загиблих бійців впевнена: не можуть бути прощені особи, винні у важких злочинах, скоєних під час війни. Дві третини опитаних вважають, що не заслуговують на прощення (амністію) ті, хто воював проти українських військових. Майже стільки ж не вважають можливим прощати ватажків псевдонародних республік. Абсолютна більшість виступає за покарання організаторів псевдореферендуму.

"Дзеркало тижня. Україна" спільно з благодійним проектом "Небесна гвардія" виступили ініціаторами опитування понад 1000 членів сімей загиблих військовослужбовців, яке провів Київський міжнародний інститут соціології.

Крім того, більше третини опитаних родичів загиблих при виконанні військового обов'язку не готові відпускати гріхи навіть тим, хто голосував на "референдумі". Пробачити всіх висловили намір лише 5%.

Нагадаємо, КМІС, на прохання DT.UA, ставив аналогічні питання про амністію в рамках всеукраїнського дослідження, проведеного зовсім недавно, в грудні минулого року. Відповіді 2000 респондентів, що репрезентативно представляли всі регіони країни, практично нічим не відрізняються від відповідей учасників нашого нинішнього дослідження. За винятком хіба що однієї деталі. Згідно з даними всеукраїнського опитування, відмовилися прощати тих, хто голосував у 2014-му на псевдореферендуме, 44% громадян країни. Члени сімей загиблих бійців виявилися на 7% милосерднішими.

Детальніше про результати опитування сімей загиблих військовослужбовців читайте в статті Юлії Мостової, Сергія Рахманіна та Анастасії Берези "Древо життя" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".