Перед введенням "різдвяного перемир'я" окупанти обстріляли власні позиції

29 грудня 00:39

Бойовики фотографували та знімали на відео обстріл своїх позицій їх стрілецької зброї і зенітної установки.

 

Бойовики російсько-окупаційних формувань за кілька годин до початку "різдвяного перемир'я" обстріляли власні позиції з зенітної установки і стрілецької зброї, повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

Позиції бойовиків в районі Голубовського в окупованій частині Луганської області з 21:40 до 21:45 п'ятниці, 28 грудня, обстрілювалися з ЗУ-23-2 і автоматичної зброї. При цьому окупанти фотографували та знімали на відео обстріл своїх позицій.

У штабі ООС констатували, що дії окупантів є "черговою невдалою спробою скомпрометувати Об'єднані сили в очах місцевих жителів і міжнародного співтовариства".

"Українські військові дотримуються взятих зобов'язань і виконують бойові завдання у суворій відповідності з чинним законодавством і нормами міжнародного гуманітарного права. Ситуація в районі проведення ООС залишається під контролем українських військових", - запевнили в штабі.

У ході скайп-конференції 27 грудня учасники Тристоронньої контактної групи погодили черговий безстроковий режим тиші з 29 грудня. "Різдвяне перемир'я" стане вже 18-м з початку війни в Донбасі. Всі попередні перемир'я систематично порушувалися бойовиками російсько-окупаційних формувань.

30 квітня, президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення антитерористичної операції на сході України та початок Операції об'єднаних сил. 16 березня президент призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил.

Докладніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".