Переатестація прокурорів: майже третина екзаменованих провалила тест на знання законів

24 жовтня 14:54

Сьогодні завершилося тестування на знання законодавства серед претендентів на роботу в Офісі Генерального прокурора.

 

29% претендентів на роботу в Офісі Генерального прокурора не пройшли тестування на знання законодавства, повідомив члена кадрової комісії Олександр Лємеєов на своїй сторінці в Facebook. Це тестування є першим етапом переатестації співробітників прокуратури в рамках реформи. За допомогою комп'ютерної техніки їм потрібно було відповісти на 100 питань за 100 хвилин. За кожну правильну відповідь нараховувався 1 бал, а загальний результат виводився на екран комп'ютера відразу після завершення тесту. Для переходу до другого етапу атестації (тестування на загальні здібності та навички) необхідно було набрати як мінімум 70 балів. Останній етап проходитиме у формі співбесіди і включатиме в себе виконання ситуаційної задачі.

"Сьогодні завершилось тестування на знання законодавства серед претендентів на роботу в Офісі Генерального прокурора. Маємо попередні дані, які ще будемо перераховувати і перевіряти. За два дні: 1088 прокурорів, з яких проходять далі 774, не склало іспит 197, не з'явилось 117. Відсів становить 29%", - написав Лємєнов.

Також, за його словами, знайшлися ті, хто поширюють ідею подавати позов про незаконність кадрових комісій та положення про атестацію, тому що їм "нічого втрачати".

Згідно із Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів реформування органів прокуратури", який набув чинності 25 вересня 2019 року, прокурори можуть бути переведені в нові органи прокуратури тільки у випадку успішного проходження ними атестації. Всього в кадрові служби органів прокуратури надійшли заяви на проходження атестації від 96% прокурорів. 218 прокурорів Генеральної прокуратури, які відмовилися від атестації, будуть звільнені. Переатестація проводитиметься до 1 вересня 2020 року.

Як писав раніше Леменов, Рябошапка збирається провести максимальну кадрову чистку в Генпрокуратурі.Недоброчесні й непрофесійні мають бути звільнені задля того, щоб натомість через конкурсний відбір набрати нових прокурорів.

Детальніше про кадри та необхідність реформ у правоохоронних структурах читайте у статті Олександра Лємєнова "Роздоріжжя змін у кримінальному блоці ЗеКоманди" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".