ПЦУ попередила про підготовку релігійних провокацій

06 сiчня 15:37

Провокації повинні створити необхідну для кремлівських ЗМІ медійну картинку.

 

Православна церква України попередила про підготовку провокацій на релігійному підґрунті, метою яких є створення відповідної медійної картинки для кремлівських засобів масової інформації. Про підготовку провокацій повідомляють капелани з різних українських регіонів, зазначило на у Facebook Синодальне управління військового духовенства ПЦУ.

"До Синодального управління військового духовенства Православної церкви України надходить інформація від військових священиків (капеланів) з різних регіонів України про те, що, начебто, від імені "Правого Сектору" організовуються провокації на релігійному ґрунті", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що організатори таких провокацій закликають застосувати силу до вірян та кліриків Російської православної церкви в Україні (Українська православна церква Московського патріархату).

"Провокації мають відбуватися на камери для створення медійної картинки "гонінь" та "релігійної війни" в Україні, про які постійно. говорять у кремлівських ЗМІ. Закликаємо бути пильними, не піддаватися на провокаційні дії ворога. Не даймо агресору зіпсувати свято українцям у ці історичні дні - отримання Томосу про автокефалію Православної церкви України", - додали у Синодальному управлінні.

Читайте також: Варфоломій про томос для ПЦУ: сьогодні розпочинається нова сторінка в історії України

6 січня Вселенський патріарх Варфоломій передав предстоятелю Православної церкви України митрополиту Епіфанію посох і Томос, який проголошує автокефалію української церкви.

Нагадаємо, 15 грудня на Об'єднавчому соборі в Софії Київській був обраний голова помісної української церкви. Ним став 39-річний митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній.

5 січня Вселенський патріарх Варфоломій підписав томос про автокефалію об'єднаної Православної церкви України. Митрополит Київський і всієї України Епіфаній привезе його до Києва. Українці зможуть побачити історичний указ на Різдво в Софійському соборі.

Докладніше про майбутнє православного устрою в Україні читайте у статті Катерини Щоткіної "Просто автокефалія" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".