Патріарх Філарет закликав не вступати до Митного союзу - це "затягування України в нову імперію"

08 сiчня 11:00

Голова Київського патріархату вважає Росію братською країною, однак виступає категорично проти "взаємин, які нашкодили нашій українській державі".

 

Глава УПЦ Київського патріархату Філарет виступив проти вступу України до Митного союзу Росії, Білорусі і Казахстану.

"Ми проти Митного союзу... Не тому, що ми проти Росії - Росія братська країна. Але Митний союз - це затягування України в нову імперію", - заявив патріарх Філарет в інтерв'ю "5 каналу".

"Ми не хочемо йти в нову імперію. Ми вже в імперії прожили і знаємо результати, наслідки цього. І тому ми проти Митного союзу, але не проти Росії, не проти торгівлі. А проти таких взаємин, які нашкодили нашій українській державі", - заявив він.

При цьому глава УПЦ КП не бачить у цих позиціях непокори діючій в Україні світській владі. "Я не хочу сказати, що ми владі не підвладні - ми покірні владі. І Христос підкорявся Римській владі. Бо якщо запитали, треба давати податок для кесаря - тобто імператорові, то Христос взяв монету і питав: "Чий тут образ?" - образ кесаря. Тож віддайте кесареве кесареві. Так ось Христос теж підкорявся тими законами, які тоді існували", - сказав він.

Як повідомлялося, що президент Віктор Янукович вважає за доцільне адаптувати національне законодавство до тих норм Митного союзу, які не будуть суперечити міжнародним зобов'язанням України. !zn

Читайте також:

Україна може адаптувати національне законодавство під Митний союз

У фракції Кличка пообіцяли захистити Україну від вступу до Митного союзу

В Євросоюзі заявили, що будь-яка участь України в Митному союзі несумісна з подальшою євроінтеграцією

Росія дає Україні півроку, аби визначитися щодо співпраці з Митним союзом