Пашинський зізнався у стрільбі стоячи в Хімікуса

11 лютого 21:50

Депутат не хотів псувати людям настрій".

 

Сергій Пашинський зізнався, що стріляв у В'ячеслава Хімікуса стоячи, а не лежачи, заявив він в ефірі телеканалу 112.

"Щодо того, що я сказав, що я стріляв лежачи. Це була новорічна ніч, я не хотів псувати людям свято. Писав це я не вранці, а вже в 10 вечора, одразу після інциденту. Не хочу, щоб мене хтось жалів, але це був удар пляшкою по голові, це була досить стресова ситуація. І вже коли я вранці почав аналізувати якісь моменти, то я згадав, що я цілився в ногу не лежачи, а зверху вниз", - пояснив депутат причину зміни показань.

При цьому, народний депутат продовжує наполягати, що не міняв своїх свідчень.

Читайте також: Пашинський опротестує рішення суду про визнання потерпілим Хімікуса

Народний депутат, заступник голови фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський вважає незаконним рішення суду про визнання постраждалим В'ячеслава Хімікуса, в якого він стріляв напередодні Нового року.

Нагадаємо, ввечері 31 грудня 2016 року стався конфлікт між членом парламентської фракції "Народного фронту" Сергію Пашинським та місцевим жителем В'ячеславом Хімікусом, в результаті якого депутат отримав удар пляшкою по голові, а його суперник – кулю в ногу.

В'ячеслав Хімікус, у якого вистрілив Пашинський, стверджує, що завдав депутату удар по голові після того, як той направив на нього зброю.

Прокуратура Київської області, яка розслідує обставини інциденту, попередньо кваліфікувала його як хуліганство.