Парубій сподівається на автокефалію української православної церкви

17 червня 23:55

Верховна Рада лише повторила молитви мільйонів українців.

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій сподівається, що вселенський патріарх Варфоломій прийме рішення про створення української помісної православної церкви.

"Ми дуже розраховуємо і дуже сподіваємося, що патріарх Варфоломій почує наше звернення, що він почує молитви українців і ухвалить своє рішення з цього приводу", – сказав Парубій в інтерв'ю на телеканалі "Рада".

Спікер зазначив, що парламент повинен робити все можливе, щоб не дозволити провокувати розкол в українському суспільстві на будь-якому грунті, в тому числі на релігійному.

"Більшість українців є прихильниками того, щоб в Україні була одна православна церква, і ми лише повторили молитви мільйонів українців", – зазначив Парубій.

Читайте також: РПЦ відмовилася від участі у Всеправославному соборі після бойкоту ряду церков

Нагадаємо, 16 червня Верховна Рада ухвалила звернення до вселенського патріарха Варфоломія про надання автокефалії української православної церкви. Це рішення підтримали 245 депутатів.

У свою чергу Українська православна церква Київського патріархату очікує визнання її автокефаліїКонстантинопольською православною церквою. Про це йдеться в заяві архієрейського собору УПЦ КП.

Детальніше про те, як проходила підготовка до проведення Всеправославного Собору на острові Крит і очікуваннях, від цієї історичної події, читайте у статті Катерини Щоткіної "Розсоборилися" у свіжому номері тижневика "Дзеркало тижня. Україна".