Парламентська комісія продовжить розслідування загибелі Музичка

24 квiтня 11:50

Тимчасова слідча комісія за місяць не змогла повністю вивчити всі обставини загибелі Музичка.

 

Парламентська ТСК з розслідування обставин загибелі громадянина України Олександра Музичка затвердила попередній звіт комісії за результатами своєї місячної діяльності і має намір запропонувати Раді продовжити роботу комісії до 6 червня. За таке рішення у четвер, 24 квітня, проголосувала більшість членів комісії.

"Протягом одного місяця роботи слідчої комісії повністю дослідити всі обставини загибелі громадянина України Олександра Музичка неможливо. Пропонуємо ВР України продовжити роботу ТСК до 6 червня 2014 року", - йдеться у звіті голови комісії народного депутата України (позафракційний) Юрія Дерев'янка.

Також у проміжному звіті вказується, що під час роботи комісії Генпрокуратура прийшла до висновку про відсутність правових підстав для надання ТСК матеріалів кримінального провадження.

У той же час в рамках кримінального провадження, яке веде генпрокуратура, призначено проведення низки судових експертиз: судово-медичної, п'яти судово-балістичних, трьох фізико-хімічних, семи судово-криміналістичних, чотирьох судово-імунологічних та чотирьох комп'ютерно-технічних.

Окрім того, у постанові про затвердження парламентом проміжного звіту пропонується вказати на недостатній рівень співпраці МВС і ГПУ з комісією і на недостатній рівень представництва на своїх засіданнях. Пропонується попросити згадані правоохоронні органи надати комісії всі необхідні матеріали для роботи. Також комісія має намір повторно звернутися щодо надання всіх матеріалів справи і надати детальну хронологію місць перебування і подій, які відбувалися з Музичком з 9 по 24 березня, до дня його загибелі, включно.

За словами Дерев'янка, звіт комісії складається з восьми сторінок, де детально викладено, які дії здійснювала комісія під час її роботи, куди направляла запити і кого запрошувала на свої засідання, а також які отримувала відповіді на свої запити про інформацію.

Княжицький заявляв, що прокуратура не могла розкрити таємницю слідства, як і депутати, які ставили підпис під зобов'язанням зберігати таємницю слідства.

Нагадаємо, 25 березня перший заступник міністра внутрішніх справ Володимир Євдокимов повідомив, що член ОЗУ, оголошений раніше в розшук, Олександр Музичко, відомий як Сашко Білий, був смертельно поранений під час затримання в ніч з 24 на 25 березня, бо відкрив вогонь у бік правоохоронців.

Проте пізніше Євдокимов заявив, що Сашко Білий сам вистрілив собі в серце, коли три працівники міліції повалили його на землю, намагалися відібрати у нього пістолет і завести руки назад, щоб надягти наручники. "Правий сектор" вимагав негайної відставки глави МВС Арсена Авакова та арешту всіх причетних до вбивства Олександра Музичка співробітників спецпідрозділу "Сокіл".

28 березня Верховна Рада прийняла постанову про створення тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин загибелі Олександра Музичка.

На одному з минулих засідань члени тимчасової слідчої комісії з питань розслідування обставин загибелі активіста "Правого сектора" Олександра Музичка вирішили не оприлюднювати прізвища міліціонерів, які фігурують у цій справі.

На засіданні ТСК щодо розслідування смерті Музичка 11 квітня представник "Правого сектора" Ілля Ківа заявив, що координатора "Правого сектора" Олександра Музичка могли вбити, щоб він не заважав правоохоронцям у реалізації газових злочинних схем.

22 квітня в.о. заступника генерального прокурора України Олексій Баганець заявив про те, що на сьогоднішній день в матеріалах розслідування обставин загибелі активіста "Правого сектора" Олександра Музичка (Сашка Білого) немає матеріалів про те, що він був убитий навмисно, а слідство розглядає дві версії у справі про загибель Музичка. !zn

Читайте також:

Генпрокуратура вважає загибель Сашка Білого самогубством

Аваков розсекретить всі матеріали у справі Сашка Білого

Рівненська міськрада оголосила Сашка Білого жертвою "політичного вбивства"

"Правий сектор" вимагає віддати Авакова і Тенюха під трибунал