Пам'ятник "ввічливим людям" в окупованому Сімферополі облили фарбою

28 сiчня 02:17

Затриманому чоловікові загрожує кримінальна стаття.

 

Пам'ятник "ввічливим людям" в центрі окупованого Сімферополя в неділю, 27 січня, облили червоною фарбою. У поліції стверджують, що це зробив чоловік у стані алкогольного сп'яніння.

У відношенні затриманого склали адміністративний протокол за статтею 20.21 Кодексу про адміністративні правопорушення РФ (поява в громадських місцях у стані сп'яніння). Йому також планують поставити ст. 214 Кримінального кодексу Росії (вандалізм). Максимальна санкція цієї статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Довідка ZN.UA
"Ввічливі люди" - евфемізм, запущений російською пропагандою. Вын означає російських військових без знаків розрізнення, які брали участь у спецоперації по окупації Криму в лютому-березні 2014 року.

Бронзовий пам'ятник "ввічливим людям" встановили біля будівлі Верховної Ради Криму в Сімферополі у червні 2016 року. Композиція складається з фігури російського військового в повній амуніції, дівчанки з квітами і кота біля ніг окупанта. Вартість бронзового монумента становила 5 млн рублів, його автором є академік Російської академії мистецтв Салават Щербаков.