П'яний поліцейський збив пішоходів на "зебрі" у Броварах

16 лютого 23:28

Скоївши ДТП, співробітник поліції намагався втекти, але був зупинений небайдужими водіями.

 

У Броварах Київської області співробітник поліції скоїв наїзд на людей, які переходили дорогу по пішохідному переходу на зелене світло світлофора. Від отриманих травм один чоловік помер, повідомляє пресслужба Національної поліції.

За попередньою інформацією, поліцейський на автомобілі Nissan не скинув швидкість перед "зеброю" і не надав перевагу пішоходам, збивши двох людей. Від отриманих травм один з потерпылих – 28-річний чоловік - помер на місці пригоди. 31-річного пішохода госпіталізували з травмами.

У поліції стверджують, що під час ДТП співробітник перебував поза службою.

Поліцейський намагався втекти з місця події, але водії, які стали свідками ДТП, наздогнали і заблокували автомобіль порушника. Патрульні виявили у нього явні ознаки алкогольного сп'яніння, але проходити огляд на місці поліцейський відмовився.

На місце аварії прибули слідчо-оперативна група та керівництво Броварського відділення поліції. Керівництво обласної поліції пообіцяло провести службове розслідування.

Правоохоронці викликали Державне бюро розслідувань – саме цей орган розслідує злочини за участю співробітників поліції.

За даними видання "Трибуна - Бровари", наїзд на пішоходів скоїв колишній співробітник розформованого підрозділу міліції спеціального призначення "Беркут".

Щорічно в автомобільних аваріях в Україні гинуть тисячі людей. Причинами ДТП експерти називають поганий стан доріг та дорожньої інфраструктури, а також недотримання правил дорожнього руху як водіями, так і пішоходами.

У 2018 році в Україні зафіксовано понад 24 тисяч ДТП із потерпілими, в яких загинули 3,3 тисчи осіб, понад 30 тисяч отримали травми. У 2019 році статистка погіршилася: 26 тисяч ДТП із потерпілими, майже 3,5 тисяч загиблих і майже 33 тисячі травмованих.

У 2016 році на дорогах України загинули понад 4,5 тисяч людей. Три чверті з них – чоловіки, переважно працездатного віку.

Детальніше про статистику ДТП читайте у статтях Наталії Рингач "Правила дорожньої небезпеки" і "Ціна втрат, яким можна запобігти. ДТП в Україні" а про роботу поліції – в матеріалі Антона Геращенка "Зупинимо смерті на дорогах!" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".