Опубліковано відео стрілянини біля мерії Харкова

20 серпня 12:39

Нападник смертельно поранив патрульного, поліцейські ліквідували стрільця.

 

У мережі опубліковані відео нападу невідомого на міську раду Харкова. У ніч на понеділок, 20 серпня, він увірвався до будівлі, смертельно поранив патрульного поліцейського і поранив одного з охоронців державної установи. Відповідні відеоролики на своєму каналі в Youtube опублікувало харківське інформагентство Vgorode.

На відео потрапили кадри прибуття правоохоронців до будівлі міськради і їхньої перестрілки з нападником. У той час чоловік знаходився всередині будівлі. Одразу після того, як вибіг із неї, він вистрілив у патрульного поліцейського. Колеги пораненого відкрили вогонь і ліквідували стрільця.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 статті 115 (умисне вбивство) та статтею 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

Увага! Ці відео містять ненормативну лексику, присутні сцени насильства.

Нагадаємо, раніше троє невідомих пограбували ювелірний магазин-ломбард у Києві і, застреливши охоронця, втекли з місця злочину на автомобілі. Повідомлення про подію на вулиці Данила Щербаківського надійшло до поліції близько 20:00 неділі, 12 серпня.

За фактом пограбування ломбарду поліція відкрила два кримінальні провадження: за п. 6 ч. 2 статті 115 (умисне вбивство) та за ч. 4 статті 187 (розбій) Кримінального кодексу України.