Оприлюднено перелік населених пунктів у зоні бойових дій у зв'язку з початком ООС

30 квiтня 13:34

У Донбасі сьогодні офіційно стартує Операція об'єднаних сил.

 

У Донбасі в понеділок, 30 квітня, АТО офіційно закінчується і стартує Операція об'єднаних сил (ООС). Волонтер Роман Доник опублікував на своїй сторінці в Facebook перелік населених пунктів Донецької і Луганської областей, які входять в зону бойових дій у відповідності з новими правилами у зв'язку з початком ООС.

За його словами, за винятком перерахованих, інші населені пункти до кордонів з Харківською та Дніпропетровською областей входять в "зону безпеки". Волонтер зазначив, що для цих н.п. нічого не змінюється до окремого розпорядження командувача операцією ОС.

"Про всі обмеження та створення районів "обмеженого доступу" і "забороненого доступу" командування ООС сповіщатиме заздалегідь. Ну, наскільки це буде потрібно в залежності від обставин та оперативної обстановки", - написав Доник.

Як повідомлялося, у зв'язку з початком ООС на території Донбасу починає діяти особливий порядок допуску громадян.

Крім того, сьогодні в прес-центрі штабу АТО заявили про припинення роботи та подякували журналістам за співпрацю та об'єктивне висвітлення подій.

20 лютого президент Петро Порошенко підписав закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях".

16 березня президент призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил.

Петро Порошенко також заявив про те, що антитерористичну операцію на сході України переформатують на Операцію об'єднаних сил не пізніше 30 квітня.

Про положення нового закону про деокупацію/реінтеграцію Донбасу читайте в матеріалі Олександра Пунтуса "Воювати по-новому" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".