ООН відправила в окупований Донбас 19 вантажівок гуманітарної допомоги

22 листопада 10:49

Загальна вага гуманітарної допомоги перевищує 157 тонн.

 

Управління Верховного комісара Організаціїї Об'єднаних Націй у справах біженців направило в окупований Донбас понад 157 тонн гуманітарної допомоги, повідомляє пресцентр Державної прикордонної служби в п'ятницю.

Зазначається, що у гуманітарному вантажі - медичні препарати, гігієнічні набори та будівельні матеріали.

"Через КПВВ "Новотроїцьке" до тимчасово окупованої території України прослідували 19 вантажівок з гуманітарною допомогою від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Для жителів Донбасу направлено медичні препарати, гігієнічні набори та будівельні матеріали загальною вагою 157,3 тонни", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що до початку зими 2019-2020 років країнам-членам Організації Об'єднаних Націй необхідно знайти 52 млн доларів для забезпечення найбільш гострих гуманітарних потреб цивільного населення в зоні окупації і бойових дій на сході України, тому ООН закликає донорів активізувати зусилля по наповненню коштами спеціально створеного Об'єднаного фонду гуманітарної допомоги Україні. Про це заявив у штаб-квартирі ООН представник генсека ООН Стефан Дюжаррик.

Раніше Німеччина виділила на проекти Червоного Хреста в Україні майже шість мільйонів євро. Гуманітарна допомога розрахована на три роки. У 2019 році Німеччина виділить на гуманітарні проекти 1,9 мільйонів євро, а до 2020 2021 році - 4 мільйони євро. За даними ООН, всього на проекти по Донбасу необхідно 162 млн євро донорської допомоги.