Омелян пообіцяв заборонити возити людей у перероблених з вантажівок автобусах

21 липня 02:35

Відповідна постанова вступить у силу 1 січня 2019 року - з цього дня переобладнані з вантажних автобуси будуть підлягати конфіскації.

 

Міністр інфраструктури України Володимр Омелян пообіцяв, що з 1 січня 2019 року буде законодавчо заборонено використання для перевезень пасажирів автобусів, переобладнаних з вантажного транспорту, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

20 липня Омелян провів розширену нараду з представниками автомобільної галузі і керівниками компаній, які здійснюють пасажирські перевезення, де озвучив невтішну інформацію - левова частка автобусних перевезень в Україні здійснюється в умовах, які несуть дискомфорт і небезпеку для самих пасажирів.

"Середній вік "маршруток" - понад 10 років, автобусів середньої та великої пасажиромісткості - понад 20 років і більше. Частина автобусів, які називаються "маршрутками", переобладнані з вантажних транспортних засобів", - підкреслив глава відомства.

В Україні кількість б/у так званих "бусів", які раніше у Європі були вантажними, а потрапивши в Україну, "змінили вивіску" на пасажирські, дуже велика.

Омелян закликав усіх перевізників працювати над оновленням парку, ще раз зазначивши, що з 1 січня 2019 року буде суворо заборонено використання автобусів, переобладнаних з вантажного транспорту, а перевізники, які попадуться на використанні таких машин, заплатять величезні штрафи і втратять ці автобуси.

20 липня близько п'ятої години ранку на 289 км автодороги Київ-Одеса, неподалік від смт. Криве Озеро сталося зіткнення мікроавтобуса марки Volkswagen, що рухався за маршрутом Одеса-Гомель, з білоруською реєстрацією, і вантажівки, що стояла з правого боку проїжджої частини. Водій і четверо пасажирів мікроавтобуса загинули на місці, ще 12 пасажирів доставлені в медичний заклад. Всі вони є громадянами республіки Білорусь.

У Житомирській області на 127 км автодороги Київ-Чоп 20 липня близько 10:40 сталося зіткнення маршрутного автобуса і вантажівки, в результаті якого загинули десять людей, ще десятеро госпіталізовані з різними травмами.