Окупанти знову вдарили з гранатометів по українських позиціях в зоні ООС: одного бійця поранено

27 серпня 21:00

З початку доби противник п'ять разів порушив режим припинення вогню.

 

Бойовики російсько-окупаційних формувань продовжують обстріли позицій Об'єднаних сил у Донецькій і Луганській областях, ігноруючи "хлібне перемир'я". З початку доби противник п'ять разів порушив режим припинення вогню, задіявши піхотну зброя. Під час ворожого обстрілу один український військовослужбовець отримав поранення. Про вогонь у відповідь і втрати російських окупантів у вівторок, 27 серпня, прес-центр штабу ООС не повідомив.

У зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" були зафіксовані чотири збройних провокації, і одна – в зоні відповідальності ОТУ "Північ".

По позиціях ЗСУ на підступах до Талаківки на Донеччині окупанти били зі станкового протитанкового гранатомета і стрілецької зброї. Водяне зазнало обстрілу з ручних протитанкових, Павлопіль – з автоматичних станкових, Мар'їнка – з підствольних гранатометів.

Українські опорні пункти поблизу Світлодарська на Луганщині ворог обстрілював з автоматичного станкового гранатомета і стрілецької зброї.

Як повідомлялося, 17 липня учасники ТКГ у Мінську погодили початок "літнього перемир'я" з півночі 21 липня, а також обговорили підготовку до обміну утримуваними особами.

У перший же день "лытнього перемир'я" бойовики обстріляли позиції ЗСУ з БМП, і двоє українських військовослужбовців загинули, підірвавшись на вибуховому пристрої. 6 серпня в результаті обстрілу Павлополя загинули четверо українських морських піхотинців. 11 серпня на фугасі підірвався снайпер Національної гвардії. 14 серпня ще один український військовий загинув внаслідок обстрілу хутора Вільного на Луганщині.

Перед цим у ТКГ 19 червня і 2 липня не змогли узгодити чергове "хлібне перемир'я". Також росіяни зірвали оголошення "великоднього перемир'я".

Однак 26 червня українські підрозділи під контролем ОБСЄ були відведені від Станиці Луганської. Після відведення військ вогнева активність окупантів в зоні ООС лише посилилася.

Докладніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".