Окупанти задіяли міномети і бронетехніку на Донеччині

17 квiтня 18:39

Бойових втрат серед українських військовослужбовців немає.

 

Бойовики російсько-окупаційних формувань продовжують обстріли позицій Збройних сил України в зоні проведення операції Об'єднаних сил, ігноруючи "весняне перемир'я". Станом на 18:00 середи, 17 квітня, окупанти сім раз порушили режим припинення вогню, задіявши, в тому числі, міномети і бронетехніку. Бійці ЗСУ відповіли на ворожі обстріли вогнем зі штатного озброєння. Бойових втрат серед українських військовослужбовців немає. Втрати противника уточнюються, повідомляє прес-центр штабу ООС.

Усі обстріли були зафіксовані в зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". По Миколаївці на Донеччині бойовики вели вогонь з мінометів калібру 82 міліметра і станкових протитанкових гранатометів. Позиції ЗСУ поблизу Водяного також опинилися під вогнем ворожих 82-мм мінометів. Піски противник обстрілював з озброєння БМП-2, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Лебединське і Широкине зазанли обстрілів з автоматичних станкових гранатометів. У районі Новоселівки Другий були зафіксовані провокації із застосуванням великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"На ворожі провокації підрозділи Об'єднаних сил дали адекватну відповідь ... Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою", - запевнили в штабі.

Нагадаємо, 7 березня представники Тристоронньої контактної групи в Мінську погодили чергове "весняне перемир'я" з півночі 8 березня – 19-те перемир'я з початку війни в Донбасі. Як і попередні перемир'я, воно у перший же день було порушене бойовиками російсько-окупаційних формувань.

30 квітня минулого року президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення антитерористичної операції на сході України та початок Операції об'єднаних сил. 16 березня президент призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил.

Докладніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".