Окупанти випустили протитанкову ракету по вантажівці ЗСУ в населеному пункті

22 листопада 21:18

Армійці розвозили воду та харчі для бійців на далеких позиціях.

 

Бойовики російсько-окупаційних формувань вдарили із протитанкового ракетного комплексу по вантажівці Збройних сил України у четвер, 21 листопада. Внаслідок попадання ракети "Фагота" в автомобіль троє українських військовослужбовців, двоє чоловіків і жінка, отримали контузію, повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

Під час обстріл автомобіль перебував не на лінії фронту, а в населеному пункту Шуми Луганської області. Армійці розвозили воду та харчі для бійців на далеких позиціях. У черговий раз російські окупанти наразили на небезпеку цивільне населення.

Противник здійснив пуск ракети, будучи на відстані близько 2,5 км від цілі. Оператор ПТРК намагався вразити кабіну, але через прорахунок поцілив у дерев'яний борт кузова.

Поранених бійців госпіталізували. Медики оцінюють їх стан як задовільний.

Нагадаємо, 10 листопада противник також вдарив із ПТРК по "Уралу" Збройних сил, поранення отримали четверо бійців 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади ЗСУ. Двоє з них померли в госпіталі.

Комбриг 128-ї бригади Євген Коростельов підірвався на міні в районі Новотроїцького Донецької області 12 листопада, отримавши важкі мінно-вибухові травми. Пораненого полковника доставили до Військово-медичного клінічного центру Північного регіону в Харкові.

Вранці 19 листопада полковник Коростельов помер, не приходячи до тями. Президент Володимир Зеленський посмертно нагородив комбрига орденом Богдана Хмельницького II ступеня.