Окупанти відмовили українському активісту Балуху в медобстеженні

13 грудня 00:24

В районному медзакладі йому не можуть надати кваліфіковану допомогу.

 

В окупованому Кріму підконтрольний Кремлю Роздольненський райсуд відмовив українському активісту Володимиру Балуху, який перебуває під домашнім арештом, у клопотанні на отримання лікарняного напрямки для медобстеження.

У клопотанні Балух зазначив, що в районній лікарні йому не можуть надати кваліфіковану допомогу, передає "Радіо Свобода".

Наголошується, що активіст скаржиться на гайморит, а також на біль в області паху і спини.

"Йому досі не встановлено діагноз і не проведено повне медобстеження. Як мені пояснив мій підзахисний, в останній раз, коли він відвідував місцеву лікарню, йому фактично відмовили в медичній допомозі. Ми вважаємо, що потрібно взяти напрям і відправитися в іншу лікарню", - розповіла адвокат Балуха Ольга Дінз.

Наступне судове засідання по справі Балуха призначено на 14 грудня. Суд планує заслухати допит свідків звинувачення.

А 13 грудня у Верховному суді Криму розглянуть апеляцію захисту на запобіжний захід активісту, який зараз перебуває під домашнім арештом.

Нагадаємо, що в грудні 2016 року в окупованому Криму ФСБ РФ затримала Володимира Балуха. Під час обшуків в його будинку правоохоронці виявили 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Підконтрольна Росії "влада" Криму зажадала від активіста зняти встановлену на стіні його будинку табличку "Вулиця Героїв Небесної сотні, 18".

На думку Балуха, поліція звернула на нього увагу з-за українського прапора, який був встановлений на території його будинку.

4 серпня Роздольненський райсуд у аннексированном Криму засудив українського активіста Володимира Балуха до трьох років і семи місяців позбавлення волі в колонії-поселенні і штрафу в 10 тисяч рублів.

Напередодні підконтрольний Кремлю Роздольненський районний суд в Криму змінив запобіжний захід активісту з утримання в СІЗО на домашній арешт.