Окупанти вдарили з гаубиць і мінометів по українських позиціях у зоні ООС: поранено трьох військовослужбовців

04 липня 21:28

Бійці ЗСУ придушили ворожі вогневі точки, втрати противника уточнюються.

 

Бойовики російсько-окупаційних формувань продовжують обстрілювати позиції Збройних сил України в зоні проведення операції Об'єднаних сил. З початку доби противник 16 разів порушив режим припинення вогню, активно застосовуючи ствольну артилерію і важкі міномети. Бійці ЗСУ відповідали на ворожі обстріли вогнем зі штатного озброєння й успішно придушували вогневі точки бойовиків. У ході бойових дій один український військовослужбовець отримав поранення, двоє – бойові травми. Втрати противника уточнюються, повідомляє прес-центр штабу ООС.

Сім збройних провокацій були зафіксовані в зоні відповідальності оперативно-тактичної групи "Схід", дев'ять – у районі відповідальності ОТУ "Північ".

Позиції ЗСУ поблизу Новгородського на Луганщині противник накрив вогнем з мінометів калібру 120 міліметрів, по Кримському – завдав удару зі 122-мм гаубиць і 82-мм мінометів. Укріплення в районі Новотошківського двічі зазнали обстрілів зі ствольної артилерії калібру 122 міліметри, 120-мм мінометів і станкових протитанкових гранатометів. По Луганському окупанти були зі 120-мм мінометів і гранатометів. Околиці Попасної бойовики також обстрілювали з мінометів калібру 120 і 82 міліметри. По Новолуганському окупанти били з 82-мм мінометів, а по Південному – з гранатометів і стрілецької зброї.

По українських позиціях на підступах до Опитного на Донеччині противник відкривав вогонь з підствольного гранатомета і великокаліберного кулемета. Околиці Березового бойовики двічі обстріляли з автоматичних станкових гранатометів, зенітних установок і стрілецької зброї. По Лебединському окупанти два рази відкривали вогонь зі станкового протитанкового гранатомета і великокаліберного кулемета. Піски окупанти обстрілювали з 82-мм мінометів і СПГ.

"Внаслідок ворожих обстрілів один український військовослужбовець отримав поранення і двоє - бойове травмування. На обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються", - відзначили в штабі.

Як повідомлялося, учасники ТКГ у Мінську 19 червня і 2 липня не змогли узгодити чергове "хлібне перемир'я". Перед цим росіяни зірвали оголошення "великоднього перемир'я".

Однак 26 червня українські підрозділи під контролем ОБСЄ були відведені від Станиці Луганської. Після відведення військ вогнева активність окупантів в зоні ООС лише посилилася.

Докладніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".