Окупанти сім разів порушили режим припинення вогню — штаб ООС

24 грудня 07:42

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає.

 

Російсько-окупаційні війська продовжують обстрілювати позиції українських військових із забороненої зброї. Упродовж минулої доби, 23 грудня, бойовики в Донбасі сім разів порушили режим припинення вогню, обстрілюючи позиції підрозділів ОС із гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї, повідомляють у штабі ООС у вівторок, 24 грудня.

"В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здійснив шість обстрілів позицій Об'єднаних сил: поруч з Лебединським – з гранатометів різних систем; неподалік населеного пункту Старогнатівка – зі станкового протитанкового гранатомету; біля Василівки – зі стрілецької зброї; двічі в районі населеного пункту Широкине – з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; поруч з Новотроїцьким – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ще один обстріл українських позицій зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ"- неподалік Південного.

"Вчора, 23 грудня, внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил не було", - додають військові.

З початку доби, 24 грудня, окупанти один раз порушили режим припинення тиші. Противник відкривав вогонь по захисникам населеного пункту Березове, що у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД".

Читайте також: Пластуни привезли Вифлеємський вогонь миру українським бійцям у Донбасі

Нагадаємо, за результатами нормандського саміту, який відбувся 9 грудня у Парижі учасники зустрічі підтримали припинення вогню, обмін у форматі "всіх на всіх" до 31 грудня, допуск Червоного Хреста до всіх утримуваних осіб, розведення військ на трьох ділянках, розширення мандата СММ ОБСЄ та продовження розмінування.

Наступна зустріч лідерів України, Франції, Німеччини і Росії запланована на березень 2020 року. За цей час політичні радники лідерів нормандської четвірки повинні узгодити кроки з імплементації політичних заходів: прийняття закону про особливий порядок самоврядування ОРДЛО на постійній основі, інкорпорації "формули Штайнмаєра" в українське законодавство та підготовки місцевих виборів.

Детальніше про результати переговорів у нормандському форматі в Парижі та їхній вплив на Україну читайте матеріалі Тетяни Сіліної "Нормандський айсберг" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".